مراقبت و سلامتی

انتخاب کیسه خواب

در مقاله انتخاب کیسه خواب قصد داریم به هر آنچه که در مورد انتخاب و خرید کیسه خواب نیاز است بپردازیم ، برای اینکه بتوان کیسه خواب مناسب را انتخاب کرد باید یک سری اطلاعات پایه و کلی در مورد کیسه خواب ها پیدا کرد ، بعد مطالعه این مقاله این اطلاعات را کیب نموده و به راحتی میتوانید کیسه خواب مناسب خود را انتخاب و خرید نماید.

اگر کوهنورد و یا اهل طبیعت‌گردی و کمپینگ هستید ، بدون شک یکی از لوازم مورد نیاز و ضروری که باید همیشه در سفر ها و برنامه های خود به همراه داشته باشید یک کیسه خواب مناسب و ایده آل است. خواب کافی و آرام در سفر سبب ایجاد شادابی و لذت بردن هرچه بیشتر از سفر شده و یکی از لوازمی که در این امر بسیار موثر است ، وجود یک کیسه خواب مناسب با توجه به شرایط محیطی و دمایی منطقه و همینطور فصل سفر میباشد.

به طور کلی چند المان کلی برای انتخاب کیسه خواب وجود دارد ، که مهمترین آنها دمای کیسه خواب ، نوع پوشش یا عایق کیسه خواب و در نهایت شکل ظاهری آن است که در ادامه به برسی هر کدام به صورت جداگانه میپردازیم.

دمای کیسه خواب :

دمای کیسه خواب یکی از مهمترین و اصلی ترین موارد در انتخاب کیسه خواب میباشد ، بر خلاف تصور عموم کیسه خواب سبب ایجاد و تولید گرما نمیشود ، وظیفه کیسه خواب حفظ و نگهداری دمای بدن بوده و کاربر میبایست با توجه به تحمل دمایی بدن خود ، فصل سفر و شرایط جوی منطقه کیسه خواب خود را انتخاب نماید.

به عنوان مثال نمیتوان از یک کیسه خواب سه فصل طبیعت گردی برای صعود به قله های کوهستانی در فصل زمستان استفاده کرد و همینطور بالعکس. زیرا عملکرد و محدوده دمایی قابل استفاده از کیسه خواب ها باهم متفاوت هستند و هر کیسه خواب در شرایط مناسب آن کاربردی و قابل استفاده است.

برای محاسبه دمای کیسه‌ خواب‌ استاندارد هایی وجود دارند که یکی از مهمترین آنها استاندارد EN ۱۳۵۳۷ میباشد ، به طور کلی طبق این استانداردها دمای کیسه خواب به سه پارامتر کلی تقسیم بندی میشود که این سه پارامتر دمایی با توجه به شرایط محیطی کوهستان ، جنگل ، کویر و… توسط خود کمپانی شبیه‌ سازی میشود به دست می آید و بر روی جدول مشخصات تمام کیسه خواب ها درج میشود. کاربر با مشاهده این پارامترهای دمایی متوجه میزان نگهداری دما توسط کیسه خواب میشود و یک راهنمای مناسب برای کاربر میباشد.

نکته مهم دیگر این است از آنجاکه خانم‌ ها نسبت به آقایان مقاومت پایین تری نسبت به سرما دارند ، کیسه‌ خواب‌ ها به‌ گونه‌ای طراحی میشوندکه شرایط فیزیکی خانم‌ ها نیز در آن‌ها ارزیابی شده باشند.

  • دمای Comfort (کامفورت) : دمای کامفورت در کیسه خواب همان دمای ایمن بوده که در این دما بدن کاربر متوجه دمای خارج از کیسه خواب یا همان دمای محیط نمیشود ، به تعاریف دیگر دمای کامفورت دمایی است که یک زن به طور معمول تمام شب را به راحتی و آرامش در کیسه خواب سپری نماید.
  • Limit (لیمیت) : دمای لیمیت که در بعضی کیسه خواب ها با عنوان دمای کراس آور Crossover نیز مشخص میشود ، در این دما فرد سرما و یا دمای محیط را احساس می‌کند اما می‌تواند خوابی آرام و راحت داشته باشد. به تعاریف دیگر دمای لیمیت دمایی است که یک مرد در مدت 8 ساعت بتواند در کیسه خواب به راحتی بخوابد و علی رغم احساس کم دمای محیط از خواب بیدار نشود.
  • Extreme (اکستریم) : اما دمای اکستریم که در بعضی کیسه خواب ها به دمای ریسک Risk نیز مشخص میشود ، در این دما فرد دمای بیرون را احساس میکند و بدن در برابر دمای محیط ایمنی زیادی ندارد ، به تعاریف دیگر دمای اکستریم کمترین و یا حداقل دماییست که بدن یک زن به طور معمول و عادی در طول خواب شبانه به مدت شش ساعت دارد.

به صورت خلاصه بدن هر فرد می‌تواند تا دو درجه افت فشار را تحمل نماید ولی بیش از آن را نمی‌تواند. هیپتوترمی زمانی روی می‌دهد که دمای بدن به ۳۵ درجه سانتی‌گراد برسد. بدن هر فرد حداقل دما را می‌تواند تا 6 ساعت بدون اینکه دچار هیپتودرمی شود تحمل کند. پس با این‌ وجود نیازی به توجه نسبت به دما در هنگام خرید کیسه خواب با این ویژگی نیست.

راهنمای انتخاب کیسه خواب دمای کیسه خواب

انتخاب کیسه خواب با توجه به فصل سفر را معمولا به صورت زیر تقسیم بندی میکنند :

  • کیسه خواب های تابستانه : برای دماهای بالای 32 درجه سانتی گرا
  • کیسه خواب های سه فصل : برای بازه دمایی 10 الی 32 درجه سانتی گراد
  • کیسه خواب های زمستانه : برای دما های زیر 10 درجه سانتی گراد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *